PatrickQuispel.com
Life is short. So let's capture it. Together...

Archive

juni 2013

Sensation White

05 juli 2010 Dance 4 life. Wij bij Dance.nl zijn op zijn zachtst gezegd een heel klein beetje jaloers op de slogan (het is zo’n beetje ons levensmotto). Maar omdat het zo’n uitstekend concept en doel is, zul je ons er na vandaag niet meer over horen. Als een dergelijk concept dan de handen ineenslaat met ID&T en één van de beste feesten op de dance agenda in de steigers zet, dan zijn wij hier op de redactie niet langer meer te houden. We slaan druk aan het bellen en mailen tot Brenda ons uiteindelijk het goede nieuws geeft. Dance.nl is op zaterdag 3 juli te gast bij Sensation White en uiteraard dragen ook wij ons steentje bij.

Net als in voorgaande jaren is de Arena het podium dat door ID&T voor de gelegenheid omgetoverd is tot een dance tempel die zijn gelijke (nog) niet kent. Alle beschikbare kaarten zijn binnen enkele uren volkomen uitverkocht. Ondanks geluiden uit de scene dat het Sensation gedachtegoed te commercieel zou zijn geworden. Wij van Dance.nl vragen ons af, om van dat ‘commerciële’ beeld af te kunnen komen, of het dan handig is om € 600,- te vragen om tijdens deze Sensation White 2010 een glimp op te kunnen vangen van Victoria’s Secret topmodel Doutzen Kroes. Die hier als ambassadrice namens Dance 4 life haar gezicht laat zien en zich voor het goede doel eerder op de avond liet veilen voor € 27.000,-, mits je het juiste polsbandje om hebt.

Wij laten, de stiekem ook tot onze verbeelding sprekende, Doutzen met moeite voor wat ze is. Voordat ze later op de avond de draaitafels overnemen, pakken we nog even een drankje met de mannen van Swedish House Mafia. Zij zijn de main act van deze editie van Sensation White 2010. We hebben met dank aan EMI vijf minuten de tijd voor ons gelegenheidsinterview. En informeren direct hoe dat nou zit met die naam: Swedish House Mafia. “We stole it from three other dj´s”, vertellen ze. Het trio is op dit moment binnen de scene dé act. Avond aan avond draaien Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello in de Pacha Ibiza en andere hoogwaardige locaties hun publiek naar hogere sferen.

Het geheim van hun succes en hun contact met het publiek? “De kunst om elkaar goed aan te voelen en qua geluid en vibe gezamenlijk te versterken. Samen lezen we het publiek en daar tunen we keer op keer onze sets op”, aldus Axwell. “We doen ons best om het publiek te verrassen met onze muziek. En uiteraard chemie, daar draait het om volgens Steve, chemie tussen de dj en zijn publiek.”

“Zoals gezegd doen we solo allemaal ons eigen ding, maar als we samen spelen mixen we al onze stijlen, onze platen en dat levert een lekker buffet aan vette stijlen op”, zo vertelt Steve. “Dan zijn we achter de draaitafel big bear, little bear en the handsome man Axwell.””Als je Steve zijn ding laat doen levert dat energie op, als je mij mijn ding laat doen levert dat nog meer energie op, maar als je daar dan ook nog Axwell zijn energie aan toevoegt dan heb je een ‘shitload of energy’. Hierdoor hopen we tijdens elke gig bij ons publiek een glimlach op ieders gezicht achter te laten en hier op Sensation iedereen uit zijn dak te laten gaan, vervolgt Sebastian.Als de Swedish House Mafia zich voorzien van APE-stickers verontschuldigt, mengen wij ons tussen de 50.000 bezoekers van Sensation White editie 2010. Ryan Marciano heeft, als wij de vloer betreden, op dat moment zicht- en voelbaar de stemming er volop inzitten. En we zijn nog net getuige als we na een luid ‘put your hands up!’ vanachter de spierwitte piramide het episch dj centrum tevoorschijn zien komen. Vanzelfsprekend bovenop de piramide. We zien het publiek direct aan alle zijden ‘bezit’ nemen van de piramide, die binnen de kortste keren bemenst is met fans van Ryan Marciano.

Ryan Marciano maakt enige tijd later de draaitafels vrij voor de mannen van Swedish House Mafia. Zij komen op met een Nederlandse vlag en weten het broeierige voorspel van Ryan snel om te zetten naar een aantal hoogtepunten. De zaal is in de stemming en hongerig naar meer. En meer is wat we krijgen. Het dak gaat er af tijdens de set van Swedish House Mafia, die duidelijk maken net zo makkelijk voor 5.000 mensen hun ding te doen in de Pacha Ibiza als voor een met 50.000 man afgeladen Arena. 

Het is ons inmiddels meer dan duidelijk dat ID&T zijn best gedaan heeft het publiek maximaal te verwennen met een vette line-up en een goed georganiseerde show. Hoewel dat laatste van ondergeschikt belang zou moeten zijn. Ook valt op dat de commercie in deze megaproductie één op één optrekt met de dj’s en de ambassadrice van Dance 4 Life. Maar zolang dat het publiek dj’s als Mr. White, Ryan Marciano, Swedish House Mafia, Joris Voorn, Chuckie en anderen oplevert, zal ons dat werkelijk een worst wezen. Want wij lieten de Arena achter, in het besef dat ook dit feest van ID&T zonder een glimp van Doutzen opgepikt te hebben op z’n zachtst gezegd een ‘ouderwetse’ Sensation was.

txt & imgs Patrick Quispel

TMF Awards 2011

Ben Saunders TMF Awards Ben Saunders TMF Awards

Ben Saunders de winnaar van TMF Awards 2011

14 juni 2011Afgelopen zondag was het dan zover. De Javakade in Amsterdam stond met ruim 10.000 bezoekers volledig in het teken van de derde editie van de TMF Awards. Op het voor de gelegenheid zonovergoten festivalterrein werden voor de 15de maal de TMF Awards verstrekt aan de heetste sterren in de muziekindustrie. 

Waarbij gelijk duidelijk wordt dat dit niet zozeer een TMF feestje als wel een familie Saunders get together is. De sfeer is er niet minder om. Integendeel. Publiekslieveling Ben Saunders ontvangt prijzen in drie verschillende categorieën. En gaat met de prijzen voor ‘Beste Live Act’, ‘Beste Man’ & tot slot met de ‘TMF Borsato Award’ naar huis.

Broer Dean (Saunders) deelt ook mee in het Amsterdamse prijzenfeest van TMF en ontvangt zijn eerste gouden plaat voor zijn single You And I Both. Die Dean ter plaatse aan zijn aanwezige ouders schenkt. De spetterende opening voor de 2011 editie van deze TMF Awards wordt verzorgd door Dennis ‘The pain game’ Weening en Billy the Klit met hun speciaal voor deze editie gemaakte anthem Don’t Be Shy.

Rochelle, de kersverse winnares van de X-factor werd ingevlogen voor een spontaan optreden dat bij het publiek in de smaak valtl. On stage is niet te merken dat Rochelle maar even door de TMF organisatie is ingeprogrammeerd. Want ondanks haar breekbare verschijning staat er een dijk van een vrouw en stem op het podium te knallen.

Op diverse podia worden er TMF Awards uitgereikt en optredens gegeven. Zo breekt vanaf het mainstage De Jeugd Van Tegenwoordig met hun live optreden praktisch vanaf de eerste ingezette noot het Javaterrein af met onder andere hun vette improvisatie op Sterrenstof waarbij nog net geen strings door de lucht richting podium vliegen. Waarmee andermaal onderstreept wordt dat je met ‘de jeugd’ op de agenda verzekerd bent van een supervibe.

Op en voor het podium. Ook Go Back To The Zoo, Chuckie, Gers en The Partysquad ft. The Opposites houlden de sfeer er volop in, maar echt los gaat het met‘Ben Saunders – met dank aan de Voice en Ik Ben Saunders – we know him right now… En grijpt top dj Don Diablo de TMF Awards aan om samen met zijn visueel en voor het gehoor meer dan verrukkelijke Dragonette (Don wat is haar nummer?!?) een vet ‘privéfeestje’ binnen het feest te houden. Waar beiden dan ook uitstekend in slagen. Maar zeg nou zelf… Hadden we wat anders mogen verwachten met Don en zijn eigen Dragonette aan boord?!?

Op het aangrenzende Superchart Stage houden Dean Saunders, A Silent Express, Mr. Polska en Fouradi in stijl de uitermate relaxte sfeer op dit feest er in. Op het Totally Summer Stage zijn Sunnery James & Ryan Marciano, Daniel Lippens, Billy the Klit, Vato Gonzalez & MC Tjen, Bassjackers, Alvaro en Michael Mendoza te zien. En ook Kane werd bereid gevonden om als door de wol geverfde TMF Award winnaars het verzamelde publiek te verwennen met een flinke dosis Dinant & Co. Wat ongeacht de locatie van hun optredens ook keer op keer een succesformule blijkt.

Als de lichten dan onvermijdelijk uitgaan en het geluid uit de speakers verstomt zien wij aan het einde van het festival een immer bescheiden meneer en mevrouw Saunders in spé het terrein met drie Awards verlaten. Wel verdiend. Want onder ons gezegd en gezwegen, hier bij Dance.nl zijn ook wij vanwege z’n superstem en matching kleurrijke persoonlijkheid volop fan van de man en de fenomenale publiekslieveling Ben Saunders. Nu maar hopen dat zijn management Ben laat doen waar Ben met of zonder awards en spotlights het beste in is en was. Ben Saunders zijn… En Ben Saunders blijven! Zonder beperkingen…

TMF AWARDS 2011 WINNAARS:

BESTE LIVE ACT
Ben Saunders

BESTE VIDEO
The Partysquad & Reverse ft. Gers, Adje & Jayh – Ik ga hard

BESTE MAN
Ben Saunders

BESTE VROUW
Caro Emerald

TMF BORSATO AWARD
Ben Saunders

TMF SUPERCHART AWARD
Tiësto – C’mon (Catch ‘em by suprise)

TMF PURE AWARD
Keizer

TMF DANCE AWARD
Chuckie

txt & imgs: Patrick Quispel

Ben Saunders TMF Awards winner of the Marco Borsato Award Ben Saunders TMF Awards winner of the Marco Borsato Award

Bavaria City Racing 2013 Rotterdam

010 is not just a code… Niks zo mooi als een ‘thuiswedstrijd’ en al helemaal als dat er één is waar je als autosportliefhebber gratis en voor niets op enkele meters afstand echte Formule 1 auto’s langs kunt zien komen op een echt stratencircuit.

Rotterdam was in 2012 het kloppende autosporthart van Nederland en zal dat binnenkort op 18 augustus weer zijn. Een hart dat vorig jaar ondanks het meer dan onvoorspelbare weer vele honderdduizenden liefhebbers de straat op kreeg, die op hun beurt karts, BN-ers, het Coronel-circus maar niet in de laatste plaats Guido van der Garde (testrijder bij Caterham F1) over het Hofplein, de Blaak en de Willemsbrug zagen vliegen. Guido vroeg in 2012 trouwens na afloop van zijn demo’s en passant zijn vriendin ten huwelijk.

Ook Formule 1-coureurs Nico Rosberg met de Mercedes AMG F1 en Romain Grosjean wisten de weg naar Rotterdam Racing te vinden en zagen, net als het volop langs het parcours aanwezige publiek, dat het programma meer dan ‘goed’ was. Je zult maar Martin den Ouden of Robert Heilbron op je visitekaartje hebben staan. Namens PatrickQuispel.com en Autogespot kunnen we met de zichtbare sporen nog nasmeulend op de Willemsbrug en het Hofplein maar een paar dingen vaststellen. Rotterdam Racing 2012 was een succes. Hulde aan beide mannen en hun team dat het ook dit jaar weer voor elkaar kreeg het publiek te trakteren op een vet autosportprogramma dat Rotterdam andermaal op de kaart zette. Hulde.

© Patrick Quispel