PatrickQuispel.com
Life is short. So let's capture it. Together...
Ben Saunders TMF Awards Ben Saunders TMF Awards

Ben Saunders de winnaar van TMF Awards 2011

14 juni 2011Afgelopen zondag was het dan zover. De Javakade in Amsterdam stond met ruim 10.000 bezoekers volledig in het teken van de derde editie van de TMF Awards. Op het voor de gelegenheid zonovergoten festivalterrein werden voor de 15de maal de TMF Awards verstrekt aan de heetste sterren in de muziekindustrie. 

Waarbij gelijk duidelijk wordt dat dit niet zozeer een TMF feestje als wel een familie Saunders get together is. De sfeer is er niet minder om. Integendeel. Publiekslieveling Ben Saunders ontvangt prijzen in drie verschillende categorieën. En gaat met de prijzen voor ‘Beste Live Act’, ‘Beste Man’ & tot slot met de ‘TMF Borsato Award’ naar huis.

Broer Dean (Saunders) deelt ook mee in het Amsterdamse prijzenfeest van TMF en ontvangt zijn eerste gouden plaat voor zijn single You And I Both. Die Dean ter plaatse aan zijn aanwezige ouders schenkt. De spetterende opening voor de 2011 editie van deze TMF Awards wordt verzorgd door Dennis ‘The pain game’ Weening en Billy the Klit met hun speciaal voor deze editie gemaakte anthem Don’t Be Shy.

Rochelle, de kersverse winnares van de X-factor werd ingevlogen voor een spontaan optreden dat bij het publiek in de smaak valtl. On stage is niet te merken dat Rochelle maar even door de TMF organisatie is ingeprogrammeerd. Want ondanks haar breekbare verschijning staat er een dijk van een vrouw en stem op het podium te knallen.

Op diverse podia worden er TMF Awards uitgereikt en optredens gegeven. Zo breekt vanaf het mainstage De Jeugd Van Tegenwoordig met hun live optreden praktisch vanaf de eerste ingezette noot het Javaterrein af met onder andere hun vette improvisatie op Sterrenstof waarbij nog net geen strings door de lucht richting podium vliegen. Waarmee andermaal onderstreept wordt dat je met ‘de jeugd’ op de agenda verzekerd bent van een supervibe.

Op en voor het podium. Ook Go Back To The Zoo, Chuckie, Gers en The Partysquad ft. The Opposites houlden de sfeer er volop in, maar echt los gaat het met‘Ben Saunders – met dank aan de Voice en Ik Ben Saunders – we know him right now… En grijpt top dj Don Diablo de TMF Awards aan om samen met zijn visueel en voor het gehoor meer dan verrukkelijke Dragonette (Don wat is haar nummer?!?) een vet ‘privéfeestje’ binnen het feest te houden. Waar beiden dan ook uitstekend in slagen. Maar zeg nou zelf… Hadden we wat anders mogen verwachten met Don en zijn eigen Dragonette aan boord?!?

Op het aangrenzende Superchart Stage houden Dean Saunders, A Silent Express, Mr. Polska en Fouradi in stijl de uitermate relaxte sfeer op dit feest er in. Op het Totally Summer Stage zijn Sunnery James & Ryan Marciano, Daniel Lippens, Billy the Klit, Vato Gonzalez & MC Tjen, Bassjackers, Alvaro en Michael Mendoza te zien. En ook Kane werd bereid gevonden om als door de wol geverfde TMF Award winnaars het verzamelde publiek te verwennen met een flinke dosis Dinant & Co. Wat ongeacht de locatie van hun optredens ook keer op keer een succesformule blijkt.

Als de lichten dan onvermijdelijk uitgaan en het geluid uit de speakers verstomt zien wij aan het einde van het festival een immer bescheiden meneer en mevrouw Saunders in spé het terrein met drie Awards verlaten. Wel verdiend. Want onder ons gezegd en gezwegen, hier bij Dance.nl zijn ook wij vanwege z’n superstem en matching kleurrijke persoonlijkheid volop fan van de man en de fenomenale publiekslieveling Ben Saunders. Nu maar hopen dat zijn management Ben laat doen waar Ben met of zonder awards en spotlights het beste in is en was. Ben Saunders zijn… En Ben Saunders blijven! Zonder beperkingen…

TMF AWARDS 2011 WINNAARS:

BESTE LIVE ACT
Ben Saunders

BESTE VIDEO
The Partysquad & Reverse ft. Gers, Adje & Jayh – Ik ga hard

BESTE MAN
Ben Saunders

BESTE VROUW
Caro Emerald

TMF BORSATO AWARD
Ben Saunders

TMF SUPERCHART AWARD
Tiësto – C’mon (Catch ‘em by suprise)

TMF PURE AWARD
Keizer

TMF DANCE AWARD
Chuckie

txt & imgs: Patrick Quispel

Ben Saunders TMF Awards winner of the Marco Borsato Award Ben Saunders TMF Awards winner of the Marco Borsato Award
Be Sociable, Share!
© Patrick Quispel