PatrickQuispel.com
Life is short. So let's capture it. Together...

05 juli 2010 Dance 4 life. Wij bij Dance.nl zijn op zijn zachtst gezegd een heel klein beetje jaloers op de slogan (het is zo’n beetje ons levensmotto). Maar omdat het zo’n uitstekend concept en doel is, zul je ons er na vandaag niet meer over horen. Als een dergelijk concept dan de handen ineenslaat met ID&T en één van de beste feesten op de dance agenda in de steigers zet, dan zijn wij hier op de redactie niet langer meer te houden. We slaan druk aan het bellen en mailen tot Brenda ons uiteindelijk het goede nieuws geeft. Dance.nl is op zaterdag 3 juli te gast bij Sensation White en uiteraard dragen ook wij ons steentje bij.

Net als in voorgaande jaren is de Arena het podium dat door ID&T voor de gelegenheid omgetoverd is tot een dance tempel die zijn gelijke (nog) niet kent. Alle beschikbare kaarten zijn binnen enkele uren volkomen uitverkocht. Ondanks geluiden uit de scene dat het Sensation gedachtegoed te commercieel zou zijn geworden. Wij van Dance.nl vragen ons af, om van dat ‘commerciële’ beeld af te kunnen komen, of het dan handig is om € 600,- te vragen om tijdens deze Sensation White 2010 een glimp op te kunnen vangen van Victoria’s Secret topmodel Doutzen Kroes. Die hier als ambassadrice namens Dance 4 life haar gezicht laat zien en zich voor het goede doel eerder op de avond liet veilen voor € 27.000,-, mits je het juiste polsbandje om hebt.

Wij laten, de stiekem ook tot onze verbeelding sprekende, Doutzen met moeite voor wat ze is. Voordat ze later op de avond de draaitafels overnemen, pakken we nog even een drankje met de mannen van Swedish House Mafia. Zij zijn de main act van deze editie van Sensation White 2010. We hebben met dank aan EMI vijf minuten de tijd voor ons gelegenheidsinterview. En informeren direct hoe dat nou zit met die naam: Swedish House Mafia. “We stole it from three other dj´s”, vertellen ze. Het trio is op dit moment binnen de scene dé act. Avond aan avond draaien Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello in de Pacha Ibiza en andere hoogwaardige locaties hun publiek naar hogere sferen.

Het geheim van hun succes en hun contact met het publiek? “De kunst om elkaar goed aan te voelen en qua geluid en vibe gezamenlijk te versterken. Samen lezen we het publiek en daar tunen we keer op keer onze sets op”, aldus Axwell. “We doen ons best om het publiek te verrassen met onze muziek. En uiteraard chemie, daar draait het om volgens Steve, chemie tussen de dj en zijn publiek.”

“Zoals gezegd doen we solo allemaal ons eigen ding, maar als we samen spelen mixen we al onze stijlen, onze platen en dat levert een lekker buffet aan vette stijlen op”, zo vertelt Steve. “Dan zijn we achter de draaitafel big bear, little bear en the handsome man Axwell.””Als je Steve zijn ding laat doen levert dat energie op, als je mij mijn ding laat doen levert dat nog meer energie op, maar als je daar dan ook nog Axwell zijn energie aan toevoegt dan heb je een ‘shitload of energy’. Hierdoor hopen we tijdens elke gig bij ons publiek een glimlach op ieders gezicht achter te laten en hier op Sensation iedereen uit zijn dak te laten gaan, vervolgt Sebastian.Als de Swedish House Mafia zich voorzien van APE-stickers verontschuldigt, mengen wij ons tussen de 50.000 bezoekers van Sensation White editie 2010. Ryan Marciano heeft, als wij de vloer betreden, op dat moment zicht- en voelbaar de stemming er volop inzitten. En we zijn nog net getuige als we na een luid ‘put your hands up!’ vanachter de spierwitte piramide het episch dj centrum tevoorschijn zien komen. Vanzelfsprekend bovenop de piramide. We zien het publiek direct aan alle zijden ‘bezit’ nemen van de piramide, die binnen de kortste keren bemenst is met fans van Ryan Marciano.

Ryan Marciano maakt enige tijd later de draaitafels vrij voor de mannen van Swedish House Mafia. Zij komen op met een Nederlandse vlag en weten het broeierige voorspel van Ryan snel om te zetten naar een aantal hoogtepunten. De zaal is in de stemming en hongerig naar meer. En meer is wat we krijgen. Het dak gaat er af tijdens de set van Swedish House Mafia, die duidelijk maken net zo makkelijk voor 5.000 mensen hun ding te doen in de Pacha Ibiza als voor een met 50.000 man afgeladen Arena. 

Het is ons inmiddels meer dan duidelijk dat ID&T zijn best gedaan heeft het publiek maximaal te verwennen met een vette line-up en een goed georganiseerde show. Hoewel dat laatste van ondergeschikt belang zou moeten zijn. Ook valt op dat de commercie in deze megaproductie één op één optrekt met de dj’s en de ambassadrice van Dance 4 Life. Maar zolang dat het publiek dj’s als Mr. White, Ryan Marciano, Swedish House Mafia, Joris Voorn, Chuckie en anderen oplevert, zal ons dat werkelijk een worst wezen. Want wij lieten de Arena achter, in het besef dat ook dit feest van ID&T zonder een glimp van Doutzen opgepikt te hebben op z’n zachtst gezegd een ‘ouderwetse’ Sensation was.

txt & imgs Patrick Quispel

Be Sociable, Share!
© Patrick Quispel